Bullpadel Varumärkespresentation

BULLPADEL är ett spanskt padelmärke som har mer än 25 år på marknaden. Företaget ingår i en stor spansk industrigrupp med bl a andra kända varumärken inom olika idrotter. BULLPADEL är idag ett världsledande padelmärke som erbjuder ett fullsortiment för alla padelspelare. I sortimentet finns bl a racketar för barn, juniorer (7-11 år) och vuxna och för alla nivåer från nybörjare till avancerade spelare.

Våra mest avancerade racketar inom PRO LINE-serien har ett ytskikt av 100% kolfiber och i några fall i med inblandning av glasfiber med det nya materialet FIBRIX. Racketarna är också utrustade med systemet VIBRADRIVE för att minska risken för ”padelarmbåge”. De har också bredare handledsremmar och de inkluderar ett termofodral för att minska risken för att racketet utsätts för temperaturskillnader. BULLPADELS mest avancerade racketmodeller HACK 2 och HACK CONTROL har det nyutvecklade kolfiberytskiktet TRICARBON.

Våra toppmodeller VERTEX-2 och VERTEX-2 CONTROL som tillhör marknadens populäraste racketar sedan de introducerades för några år sedan har ett nyutvecklat ytskikt av 12K. Det innebär att det är 12000 kolfibertrådar per cm2 att jämföra med industristandarden 3K. Det innebär att det är fler kolfibertrådar som ”fångar” upp bollen och som kan ”slunga” tillbaka den. Fördelen för spelaren är att det är ett mer responsivt/snabbare kolfiber än vad som vanligen används. Inte mer svårspelat utan helt enkelt snabbare. Dessa modeller och VERTEX-2 W har som få racketar på marknaden en ruggad yta som påminner lite om sandpapper. Det gör att bollkontakten blir något längre och många tycker att det känns skönare när man ”slicar” bollen.

Som ledande padelmärke introducerar vi på flera av årets racketar en ny skumgummikärna Multi-EVA som heter ADAPTIA. Det vanliga är att padelracketar har ett innerskikt som är gjort av ett material. Vi lanserar nu ett material som består av två olika skumgummin med olika densitet för att på så sätt anpassa sig för både snabba och långsamma bollar.

2020 års modeller av HACK 2, HACK CONTROL, VERTEX-2 och VERTEX-2 CONTROL ger spelaren precis som förra året, då denna innovation introducerades, en möjlighet att individualisera och ”customisera” sitt egna racket genom att justera vikt och balans. Detta görs tack vare systemet PROTECTOR CUSTOM WEIGHT som består av tyngder à 3 gram som kan placeras på tre olika ställen på ramen. Det går också att sätta dit en bottenplugg, GRIP CUSTOM WEIGHT, som väger 5 eller 10 gram.

Förra året introducerade vi det mycket populära innovativa ergonomiska greppet HESACORE. Detta tunna silikongrepp ersätter grundlindan och reducerar de vibrationer som kan ge upphov till ”padelarmbåge”. Många spelare har också påpekat att själva greppkänslan är skönare och att det overgrip som sätts på som vanligt blir mindre blött tack vare de hexagonala mönstrena. HESACORE kommer som standard på HACK 2, HACK CONTROL, VERTEX-2 och VERTEX-2 CONTROL och finns som tillbehör till övriga racketar, även av andra fabrikat.

Några av våra racketmodeller är också lättare och kan då heta ”W” (”weight”, vikt), ”LIGHT” eller FLOW. För spelare med tendens till ”padelarmbåge” kan det vara värt att satsa på ett racket som väger lite mindre. Om det dessutom har ett inbyggt vibrationsskydd och/eller utrustas med HESACORE minskar risken för detta ytterligare.

Som ledande padelföretag erbjuder vi också högkvalitativa bollar i form av GOLD och PREMIUM PRO. Dessa bollar är också officiella bollar för flera av de spanska regionala padelförbunden. Som ledande padelmärke är också BULLPADEL officiell sponsor till den professionella padeltouren, World Padel Tour (WPT). Sponsorskapet omfattar textil där vi erbjuder ett stort utbud av snygga och funktionella kläder av teknologiska material för både killar/herrar och tjejer/damer. BULLPADEL är också officiell sponsor sedan många år tillbaka till det Spanska Padelförbundet (FEP).

Självklart har BULLPADEL ett sortiment som också omfattar skor som är speciellt framtagna för padel. Årets toppmodeller har den helt nyutvecklade padelsulan HYBRID 360 som består av en tvådelad yttersula där den ena halvan har ett fiskbensmönstrad mönster HERRINGBONE ZONE och den andra halvan har stoppunkter DOTS SOLE. Det här gör att skon är mycket lämpad både för de äldre konstgräsen med rakt stående fiber (och relativt mycket sand på ytan) och de nyare ”krullgräsen” (med betydligt mindre sand) som bl a används på World Padel Tour. Sulan har utvecklats med stor hänsyn till de rörelsemönster som är typiska för padel med mycket rörelser i djupled och upphopp i både smash och bandeja. Därför har sulan baktill det nya systemet LATERAL MOVEMENT. För att underlätta rotationer i hörnen har våra toppmodeller rotationshjälpen ROTOX.

Modellerna HACK KNIT, VERTEX LIGHT OCH FLOW har den nya sulan. För de som föredrar en traditionell fiskbensmönstrad sula, med tillägget ROTOX, har vi toppmodellen VERTEX.

I BULLPADELS gedigna sortiment ingår även padelväskor, ryggsäckar, väskor, overgrips, ramskyddstejper och en del annat. Många av världens och Sveriges ledande padelspelare spelar med BULLPADEL. Världsettan Paquito Navarro och 2019 års världsetta (nu nr 5) Maxi Sánchez på herrsidan och världstrean Alejandra Salazar på damsidan är några av de kändaste spelarna.