Nyheter

SVT TV-sänder padel för första gången i historien

By maj 24, 2020 No Comments

Idag klockan 15 sänder SVT padel för första gången i historien på nationell TV. Team Bullpadels Calle Knutsson tar sig tillsammans med Daniel Windahl an fjolårets SM-vinnare Pierre Bonfré och Viktor Stjern. På damsidan ställs sverigeettan Baharak Soleymani och Antonette Andersson mot rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic.

”Utmanarmötet” som SVT valt att kalla sin senaste idrottssatsning kommer idag (söndag) till Göteborg och Padel Arena Frihamnen. Där ska för första gången i historien padel sändas på nationell TV. Vi passade på att ta tempen på Calle inför dagens match som kommer bli något helt unikt!

Calle, ni ställs idag mot riktigt tufft motstånd när ni ska ta er an fjolårets SM-vinnare Pierre Bonfré och Viktor Stjern. Hur känns det så här några timmar innan match?
Det känns bra, det ska bli jäkligt kul och framförallt när matchen sänds på SVT. Det är en riktigt stor grej och har alltid varit lite utav en dröm. Sen att vi möter just Pierre och Viktor ska bli extra kul!

Vad betyder det för padeln i Sverige att SVT väljer att TV-sända en match?
Det tror jag kommer bli en stor grej. Man når ut till en publik som kanske inte har samma koppling till padeln som många av oss som är inne i ”padelbubblan” har. Jag hoppas att det är många som kommer titta och att de tycker det är kul. Förhoppningsvis blir det ett ökat intresse.

Hur känns det att äntligen få spela match på riktigt igen efter uppehållet som varit?
Det är kul. Man blir såklart jäkligt taggad och det känns äntligen som att det börjar gå åt rätt håll. Har vi tur kan vi snart komma igång med lite tävlingar igen.

Vad tror du om era chanser idag?
Jag tror det kommer bli en tuff match. De har en stor fördel av att ha spelat ihop mycket tidigare samt att både jag och ”Danne” är backhandspelare. Men vi ska gå in och försöka göra vårt bästa. Daniel kommer kliva över på forehandsidan. Men jag tror att vi har bra chanser och att det blir en rolig match.

Matchen sänds på SVT1 samt SVT Play klockan 15:00 idag!